De voordelen van kwaliteitsvol water voor de landbouw

Gebruik uw put of waterbron in alle veiligheid!

Met zacht water kunt u enorm veel tijd en ook geld uitsparen!

Als u een put of een natuurlijke waterbron op uw land hebt, kunnen wij u helpen om dit water te behandelen zodat dit zuiverder wordt en voldoet aan de geldende normen.

Onzuiver water is een bron van ongemakken voor uw onderneming, maar is ook schadelijk voor de gezondheid van uw dieren.

Nu kunt ook u in uw onderneming genieten van zacht water, zonder enig spoor van kalk, bacteriën of vervuilende stoffen, dankzij een filter en/of een waterontharder.

SELIAC biedt oplossingen aan die aangepast zijn aan uw onderneming en tal van voordelen opleveren:

* MILIEUVRIENDELIJK: Optimaliseer en verleng de levensduur van uw uitrusting.

Door kalkafzetting gaat die namelijk minder efficiënt werken en ook meer energie verbruiken. Met een waterontharder van SELIAC verdwijnt elk spoor van kalkafzetting waardoor uw uitrusting langer meegaat en het energieverbruik in uw onderneming daalt. Bovendien bieden wij de meest milieuvriendelijke toestellen op de markt aan, specifiek ontworpen om minder water, zout en energie te verbruiken. Zonder kalkafzetting zult u ruim 30% minder schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo gebruiken en komen er dus ook minder chemische producten in de natuur terecht.

* SPAARZAAM: Spaar honderden EURO’S per jaar uit!

Zonder kalk werken zepen en schoonmaakmiddelen efficiënter en hebt u er dus minder van nodig. Reden te meer om te investeren in een waterontharder van SELIAC.

De aanwezigheid van een natuurlijke waterbron (put, bekken ...) op uw land kan u voordelen opleveren, want zo bent u niet afhankelijk van het leidingwatersysteem en kunt u aanzienlijk besparen op het verbruik van deze natuurlijke hulpbron die cruciaal is voor de landbouw en de veeteelt.

Door het gebruik van aangepaste osmosefilters kunt u uw water drinkbaar maken en zo kunt u uw dieren water geven, uw gewassen besproeien en dit water zelfs gebruiken in automatische processen (schoonmaak na oogst, hydrocultuur ...) zonder u zorgen te maken over de waterfactuur!

* HYGIËNISCH: respecteer de normen, met een gerust gemoed

Indien u uw water gebruikt in een (al dan niet) biologisch landbouwproces, dan moet dit voldoen aan bepaalde normen om de kwaliteit ervan te kunnen garanderen naar de consumenten toe.

Door onze ervaring in het filteren en zuiveren van afvalwater in de landbouwsector kunt u met een gerust gemoed fruit, groenten of vlees verkopen zonder enig spoor van vervuiling in het water dat u gebruikt.